[Udført] Planlagt opdatering af debatforum (Juli, 2016)

Velkommen til Arsenal Danmarks Debatforum. Information om debatforum. Site Admin og Site Moderator Teamet. Ordensreglement for Arsenal Danmarks Debatforum. Bliv registreret 'Arsenal Danmark medlem' på debatforum. Bliv medlem af Arsenal Danmark. Spørgsmål og svar om debatforum. Kritik og gode ideer.

Moderator: admin

Post Reply
Lasse
Arsenal Danmark medlem
Posts: 39
Joined: 12. May. 2009 20:47

[Udført] Planlagt opdatering af debatforum (Juli, 2016)

Post by Lasse » 18. Jul. 2016 20:55

Premier League sæsonen sparkes snart igang, og for at sikre at vores debatforum er helt klar til sæsonstart, har vi planlagt en lille opdatering som jeg udfører i weekenden.

Opdateringen starter lørdag d. 23. juli kl. 0800. Det forventes at opdateringen gennemføres på en time eller to, men skulle der vise sig at blive lidt udfordringer undervejs, kan det selvfølgelig trække ud.

Mens opdateringen står på vil det ikke være muligt at anvende debatforumet. Vi beklager selvfølgelig de gener det må have.

/Lasse

User avatar
levinas
Arsenal Danmark medlem
Posts: 3937
Joined: 4. Mar. 2011 9:47
Location: Ashburton Grove

Re: Planlagt opdatering af debatforum

Post by levinas » 18. Jul. 2016 21:08

Fedt! Kunne være lækkert hvis vi kunne få den lyseblå farve skiftet ud med vores traditionelle røde farve.

User avatar
CescFabregas
Site Moderator Arsenal_Danmark_medlem
Posts: 1188
Joined: 26. Oct. 2008 17:03
Location: Esbjerg

Re: Planlagt opdatering af debatforum

Post by CescFabregas » 19. Jul. 2016 17:29

Spændende!
"If they need some help one day.. I'll be around"

- Thierry Henry

User avatar
Alansmith
Arsenal Danmark medlem
Posts: 5196
Joined: 15. May. 2010 10:08

Re: Planlagt opdatering af debatforum

Post by Alansmith » 22. Jul. 2016 23:45

Godt initiativ. Glæder mig til at se resultatet. Det vil iøvrigt være fint, hvis vi får fjernet begrænsningen på tre kommentarer.

Lasse
Arsenal Danmark medlem
Posts: 39
Joined: 12. May. 2009 20:47

Re: Planlagt opdatering af debatforum

Post by Lasse » 23. Jul. 2016 9:34

Så er opdateringen gennemført og vi kører nu med seneste version af phpBB softwaren (den som ligger bag ved vores debatforum). Da vi i forvejen kørte med seneste major.minor version af phpBB (3.1.x), har opdateringen fokuseret på vedligehold og forbedringer (og dermed ikke nye features).

Hvis nogen oplever problemer så er I velkommen til at skrive til mig via denne tråd.

Tak for Jeres input (begrænsning på tre kommentarer + farveskift) - jeg tager det med videre og ser om det er noget vi kan kigge på i fremtiden :)

/Lasse

User avatar
araAFC
Arsenal Danmark medlem
Posts: 6163
Joined: 19. Oct. 2008 19:33

Re: [Udført] Planlagt opdatering af debatforum

Post by araAFC » 25. Jul. 2016 16:27

Dejligt at I holder forum up-to-date.

Først skal jeg sige, at mine egne erfaringer med hjemmesider og opsætning heraf er på et absolut minimum, men jeg tillod mig alligevel lige at søge en smule.

Den platform, phpBB, som anvendes virker til at være ret standard for simple debatfora, og ofte er det nok ikke IT-genier, der opretter disse fora. Men, der er en mængde af tilføjelser, der - ser det ud til - relativt let kan downloades og installeres. Flere af dem ville være velkomne herinde.

1) Advanced BBCode Box, https://www.phpbb.com/customise/db/exte ... bcode_box/
Jeg tror ovenstående går sådan, at man i sine posts direkte kan tilføje eksempelvis videoer fra YouTube. Så undgår læsere at skulle klikke sig videre for at se den video el. det tweet, som man hentyder til. Det kunne være fedt.

2) External Links Open in New Window, https://www.phpbb.com/customise/db/extension/elonw/
Det er i småtingsafdelingen, men det nu alligevel rart, når links åbner i et nyt vindue - og ikke som nu, hvor man blot går videre fra den side, man er på.

3) Billede-småting
3.1 Når man poster et billede, så er det småt i selve indlægget, men når man klikker (el. holder musen over eller hvordan det nu fungerer), så bliver det forstørret på skærmen. https://www.phpbb.com/customise/db/extension/lightbox/
3.2 Noget med billederne står pænere, tror jeg: https://www.phpbb.com/customise/db/exte ... ttachment/

4) Quickedit, https://www.phpbb.com/customise/db/extension/quickedit/
Det lyder smart, ved ikke helt hvordan det fungerer.

5) Baggrundsbillede: Så et Arsenal-logo, Arsenal-billede eller lign. kan være header i forummet. https://www.phpbb.com/customise/db/exte ... und_forum/

6) Lidt i forlængelse af Alansmiths ønske om at fjerne begrænsningen på 3 citeringer. Jeg har et andet forslag, der gør forum lidt mere overskueligt: Når man citerer, så bliver det kun det sidste indlæg, der kommer med. Så undgår man de marathonciteringer, der alligevel ikke er til at overskue, men samtidig beholder man den røde tråd gennem debatten. Det nuværende max. på 3 er sådan lidt hverken-eller, især fordi der ikke automatisk fjernes ældre citeringer.

Installation af udvidelser:
https://www.phpbb.com/extensions/installing/


Og jeg tror måske, at I allerede har nogle installeret, hvis ikke, så lyder det til, at det kun kræver læs og forstå at formå at installere det. Hvis I vurderer, at ovenstående ikke tjener noget højere formål, så er det naturligvis helt fint, men design- moderne-priser vinder det nuværende setup ikke.

En bruger herinde, Steensen, skulle tidligere have tilbudt hjælp til det tekniske, http://arsenaldebat.dk/viewtopic.php?f= ... 7&start=60

peterdebel
Normal Bruger
Posts: 7207
Joined: 10. Jan. 2015 20:12

Re: [Udført] Planlagt opdatering af debatforum

Post by peterdebel » 5. Aug. 2016 18:33

Øhm.....Kommer den RØDE farve nogenside tilbage igen...?

Og er det vanskeligt og teknisk krævende at få forum tilbage til rødt og hvidt?

Post Reply